wou-mout-profile-solmate-news

Business Consultant in de spotlights:

Wout Mout: Profile is uitdagend veeleisend!

Solmate is als ICT-business partner gespecialiseerd in implementaties en integraties maar eveneens in business consultancy. Opdrachtgevers worden door onze ervaren specialisten op pragmatische wijze voorzien van onafhankelijke strategische adviezen over samenhangende beleidsmatige, organisatorische en operationele aspecten. Wout Mout, één van de zes business consultants van Solmate, werkt op het Profile hoofdkantoor in Veenendaal aan een uitdagend project voor deze franchise organisatie.

Uitdagend

Wout Mout: “Dit is misschien wel één van de meest complexe en uitdagende projecten waaraan ik de afgelopen 10 jaar heb gewerkt. Enerzijds komt dat door het grote aantal mensen en bedrijven dat er bij betrokken is. Anderzijds door de uitdagende doelstellingen van de internationale Profile-organisatie. Eén van de doelstellingen is bijvoorbeeld om een bepaalde omzetgroei te realiseren met behoud van het huidige aantal medewerkers.
Een projectdoel is ook om het gebruik van het aantal verschillende applicaties zoveel mogelijk terug te brengen en applicaties zoveel mogelijk te integreren. Momenteel worden er zo’n 15 applicaties gebruikt, dat moeten er maximaal vijf worden. Novulo zal hierbij de kern-applicatie zijn. Uiteraard is het ‘overall’ een doelstelling om de efficiency binnen het hoofdkantoor en de circa 210 aangesloten franchisevestigingen te optimaliseren.”

Ingrijpend

“Er zijn heel veel betrokkenen bij het project. Bovendien is het project uiterst ingrijpend voor alle onderdelen van de Profile-organisatie in zowel Nederland als België. Terecht is Eric Prent, als Directeur Operations binnen Profile Nederland  eindverantwoordelijk voor dit ICT-project, niet over één nacht ijs gegaan maar is gekozen voor een bijzonder gedegen werkwijze. Ik zal de belangrijke stappen noemen. Bij de start van het project werd er eerst een werkgroep bestaande uit onder meer 7 franchise-ondernemers geformeerd. Vervolgens werden er intensieve één op één workshops met die franchise-ondernemers georganiseerd en werd een gedegen proces beschrijving opgesteld met betrekking tot onder meer voorraden, inkoop, logistiek, verkoop en de werkplaatsagenda. Nadat hier volledige consensus over was bereikt, werd een gedetailleerd programma van eisen opgesteld. Vervolgens werd, na een uitvoerige selectie, gekozen voor software-ontwikkelaar/leverancier Novulo.

In het traject daarna werden nieuwe werkgroepen, zonder franchise-ondernemers maar met onder andere diverse specialisten van Novulo, samengesteld om per deelgebied de aanpak vast te stellen. Na deze fase werden de noodzakelijk modules ontwikkeld. Momenteel zitten we volop in de finale testfase. De eerste oplevering staat gepland in augustus.”

Veelomvattend

“Het leuke van dit complexe en veelomvattende project is het grote aantal rollen dat ik vervul. Ik ben adviserend en meewerkend business consultant maar feitelijk ook Business Analist en ondersteun de programma manager met projectmanagementtaken. In mijn rol van Business Analist ben ik bij dit project voor Profile de verbindende schakel tussen de huidige en de gewenste situatie en geef ik proactief adviezen voor verbetering. Een leuk en uitdagend aspect bij dit project is eveneens dat ik gesprekspartner ben voor medewerkers uit alle geledingen van de Profile-organisatie.”