Onze Coupa Insp!re 2017 ervaring

Posted by John on 26-10-17 13:43

Coupa Inspire London 2017

Als Coupa partner en sponsor mocht Solmate uiteraard niet ontbreken bij dit evenement. We zijn weer terug in Nederland en delen graag de hoogtepunten. Voor ons nuchtere Europeanen moesten we even bijkomen van de wervelende Amerikaanse show.

Honderden klanten, toekomstige klanten, Coupa medewerkers en partners waren in London samengekomen om zich door Coupa en elkaar te laten inspireren. Coupa verovert ook in Europa snel terrein als het gaat om volledige inkoopproces oplossingen. Het aantal deelnemers is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar!

Traditioneel werd de dag geopend door het Coupa boegbeeld, Rob Bernshteyn. De bevlogen CEO had een helder verhaal en visie opgebouwd rondom de letters C-O-U-P-A.

De bedrijfsnaam Coupa is afgeleid van het Coupa café in San Francisco, waar volgens de legende Coupa is ontstaan. Zoals aangegeven staat nu elke letter voor de beginletter van 5 woorden die Rob en zijn team een relevante betekenis geeft:

Comprehensive (veelomvattend)

Coupa gaat veel verder dan een standaard inkoopapplicatie. Niet uitsluitend een focus op “functions and features”, dat is slechts de basis.

Het gaat Coupa om “value-as-a-service”, de meerwaarde voor de klant. Van initiatieven als Coupa Advantage, verregaande analyses ondersteund door kunstmatige intelligentie, tot het faciliteren van complexe aanbestedingen en uitgebreid risicomanagement.

Open

Coupa streeft naar een transparante, open omgeving door de adoptie bij gebruikers en leveranciers te maximaliseren met als doel een eco-systeem voor gebruikers, partners en leveranciers te creëren.

Innovatief zijn de mogelijkheden om gemaakte onkosten in te spreken op uw mobiel en versturen van alerts via een sms-bericht. Revolutionair is de samenwerking met Amazon Business. Tijdens de aanvraag kunnen in Coupa als suggestie alle relevante Amazon producten worden getoond en geselecteerd.

User-Centric (Gebruiker staat centraal)

Vanaf dag 1 staat de gebruiker centraal bij Coupa. Het ultieme doel is om de gebruikersinterface te minimaliseren. Coupa stelt: “The Best UI is no UI at all”. Technologie moet de gebruiker helpen en ondersteunen.

Prescriptive (Voorschrijvend)

Een heel interessant onderwerp en voor Coupa de mogelijkheid om zich te onderscheiden.

Coupa is een Cloud product en beschikt over een enorme bak inkoopdata. Het idee is om collectieve data en intelligentie met behulp van kunstmatige intelligentie te ontsluiten en aan de klanten beschikbaar te stellen.

De klant kan eigen data (bijvoorbeeld gemiddelde doorlooptijd goedkeuring aanvraag) intern vergelijken, maar ook vergelijken met de marktleiders.

Een stap verder gaat het vergelijken en voorschrijven van aanbevelingen op basis van de collectieve data van de hele community. Een voorbeeld is het real-time bepalen van uw leveranciersrisico.

Accelerated (Versnellen)

Coupa levert 3 keer per jaar een nieuwe release. Dit betekent dat innovatiekracht heel snel beschikbaar is voor de klanten. In tegenstelling tot traditionele software, waarbij tussen releases vaak jaren verstrijken.

De Product Manager, Raja Hammoud, toonde de hoogtepunten van de recent verschenen versie 19. Bijvoorbeeld over gedetailleerde analyse, leverancier risico en Coupa Advantage (een combinatie van met korting inkopen en de besparingen doneren aan speciale doelen).

Een mooie aanvulling is de nieuwe module om complexe sourcing te ondersteunen.

Er werden een groot aantal break-out sessies georganiseerd over diverse onderwerpen rondom het inkoopproces en Coupa.

Kortom een succesvol evenement waar we energie van krijgen!


Benieuwd wat Coupa voor uw organisatie kan betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op!

Topics: Coupa, Spend Management