Jaarafsluiting voor CODA

Posted by Michel Laan on 13-1-15 10:00
Find me on:

Jaarafsluiting-Coda-SolmateNu het nieuwe jaar is begonnen, zijn bijna alle bedrijven bezig met het administratief afsluiten van 2014. Dit jaareindeproces is zoals altijd een drukke periode waarin weinig tijd is voor overige zaken.

Onderdeel van het jaareindeproces is veelal het draaien van de jaarafsluiting in CODA. Deze functie van het financiële systeem wordt één keer per jaar gedraaid en is onherroepelijk. Alle reden dus om dit zorgvuldig en gestructureerd te doen.

Voor het draaien van de jaarafsluiting in CODA is het belangrijk om een aantal zaken te controleren en in te richten. Dat richt zich vooral op elementen, documenten en de keuzes die in het jaarafsluitingsproces gemaakt moeten worden.

Hoewel het logisch lijkt dat de stambestanden die vorig jaar zijn gecontroleerd, nog altijd goed zijn, blijkt dit in praktijk toch nog wel eens een probleem te veroorzaken. Een eenvoudige vergissing in 365 dagen werk kan tot buitengewoon ongewenste resultaten leiden in de bepaling van resultaten en het leegboeken van rekeningen.

Wij raden daarnaast altijd aan om jaarafsluitingen pas uit te voeren als een backup is gemaakt en vooraf na te denken over een eventuele restore van deze backup.

Wil je zeker weten of jullie proces op orde is?
Solmate heeft een scan ontwikkeld zodat je zonder zorgen een jaarafsluiting in CODA kan draaien. 

 
 
 
AANBIEDING  Jaarafsluiting Scan voor CODA € 600,-   Normaal € 1.200,- zie voorwaarden
 

Fotocredit

Topics: Coda Financials