Waarom een goede consultant zijn geld waard is?

Posted by Michel Laan on 28-5-18 8:00
Find me on:
Als mensen mij vragen wat Solmate doet, is het antwoord "wij helpen bedrijven hun financiële en inkoopprocessen te optimaliseren" niet erg duidelijk. Het roept vooral vragen op waarom die bedrijven dat niet zelf kunnen?Hoewel bijna al onze klanten objectief gezien voldoende kennis en kunde hebben om dit te doen, lukt het vaak niet op eigen kracht. Dit komt dan doordat er met teveel achtergrondkennis wordt gekeken naar hoe het proces loopt. 
Neem bijvoorbeeld dit plaatje.
 
waarom goede consultant 1
 
De een ziet alleen een hoop stippen en chaos, een ander ziet echter een duidelijk leesbaar getal. Mensen die kleurenblind zijn, zullen dat woord alleen zien als alle anders gekleurde stippen weg zijn gehaald. Ze zien de stippen die het woord vormen wel, maar die vallen weg in de chaos van de achtergrond. 
Zo is het ook met die bedrijven die wij helpen met hun procesoptimalisatie. Door alle dagelijkse beslommeringen, de andere processen, de verschillen tussen wat is afgesproken of voorgeschreven en hoe het werk echt wordt gedaan, wordt het zicht op het probleem belemmerd. Ze zijn in dat geval (tijdelijk) probleemkleurenblind. Onze consultants komen met een frisse blik binnen en kunnen helpen om al die niet relevante stippen tijdelijk uit te wissen. Als het probleem daarmee duidelijk is geworden, dan is de oplossing vaak snel gevonden en eenvoudig te implementeren.
waarom goede consultant 2
 

Om optimaal gebruik te maken van uw gehele inrichting van uw financieel systeem raden wij in de meeste gevallen aan om uw financiële processen in het geheel te analyseren en op basis daar van een besluit te nemen. Hiervoor heeft Solmate de Scan Optimalisatie Financiële Processen ontwikkeld. Meer weten?

Download uw optimalisatie scan

Topics: Coda Financials, business consultancy