Coupa Insp!re London 2016 Recap

Posted by John on 20-10-16 13:48

Coupa_Inspire_Mainstage.png

Coupa Insp!re 16 in London, was een heel succesvol event!

Als certified Coupa partner en sponsor mocht Solmate uiteraard niet ontbreken bij dit evenement. Samen met mijn collega’s Cor en Adrianos had ik het voorrecht om bij dit grootse event aanwezig te zijn. We zijn weer terug in Nederland en delen graag de hoogtepunten.

Honderden klanten, toekomstige klanten, Coupa medewerkers en partners waren in London samengekomen om zich door Coupa en elkaar te laten inspireren. Coupa verovert ook in Europa snel terrein als het gaat om volledige inkoopproces oplossingen.

Uiteraard werd de dag geopend door het boegbeeld van Coupa, Rob Bernshteyn. De bevlogen CEO die nog maar amper is bekomen van de succesvolle beursgang op de Nasdaq eerder deze maand. Rob stond stil bij de beursgang, de fantastische groei die Coupa heeft doorgemaakt en de nieuwe ontwikkelingen. Verder werden de kernwaarde van Coupa uiteengezet.

Ook refereerde Rob aan zijn boek “Value-as- a-service” en hij gaf aan dat er een nieuw disruptief model aan het ontstaan is. Organisaties moeten transformeren om te overleven. De klant zal van een leverancier meetbare meerwaarde verwachten. De klant wil een toegevoegde waarde ontvangen en niet uitsluitend een product. Het klant succes is belangrijk.

Samen met zijn team heeft hij grootse plannen om het Coupa ecosysteem nog meer uit te bouwen en wereldwijd succesvoller te maken.

Een presentatie over alle nieuwe ontwikkelingen werd verzorgd door Raja Hammoud. De VP, met Product Marketing & Management in haar portefeuille, lichte een tipje van de sluier op.

De hoogtepunten van de recent verschenen versie 16 passeerde de revue. Bijvoorbeeld zinvolle uitbreidingen op rapportage en analyse vlak om nog meer grip te krijgen op de inkopen.

Een mooie aanvulling is het volledige contractbeheer onderbrengen in Coupa. Ook de contract aanpassingen, volledige versiebeheer en elektronische handtekeningen worden onderhouden en vastgelegd in Coupa.

Een andere ontwikkeling is InvoiceSmash. Waarbij de introductie via een grappig filmpje werd getoond. Door het extraheren van tekst, mocht de inkoopfactuur in PDF tekstformaat worden ontvangen. Uiteraard werd benadrukt dat uiteindelijk in de toekomst uitsluitend echte elektronische facturen zullen bestaan.

Ook op het gebied van uitgebreide urenvastlegging en verantwoording, zijn er ontwikkelingen in uitvoering.

Op langere termijn verwacht Raja een nog intuïtiever inkoopproces, waarbij de menselijke handelingen tot het minimum beperkt blijft.

Een interessante spreker was Duncan Jones van het gerenommeerde onderzoeksbureau Forrester. Met de oneliner “Calling it Cloud doesn’t make it SaaS”, gaf hij vervolgens een uiteenzetting over het onderscheidt tussen nep-SaaS aanbieders en de echte SaaS leveranciers, zoals bijvoorbeeld Coupa. Het verhaal van Duncan sprak me enorm aan. Ik heb over dit onderwerp een blog geschreven.

Er werden een groot aantal break-out sessies georganiseerd over diverse onderwerpen rondom het inkoopproces en Coupa.

Onze stand werd ook druk bezocht en het uitdelen van de typische Hollandse stroopwafels werden ook zeer gewaardeerd.

Kortom een succesvol evenement waarvan we energie krijgen.

Mocht u ook geïnspireerd zijn, laat het ons weten!

Topics: Coupa