Blog: Optimalisatie / nieuwe mogelijkheden benutten

Posted by Michel Laan on 29-8-19 14:24
Find me on:

2c4dfed4-7c80-4f42-9cd1-6eac02904e94De zomervakantie is bijna afgelopen en daarmee een periode van nieuwe indrukken. Vakantie biedt vaak ook de rust en ruimte om de dagelijks routines te overdenken. Tijdens mijn vakantie had ik een campertje gehuurd. Toen ik enige tijd onderweg was begonnen mij dingen op te vallen. De handrem mocht ik weer zelf bedienen, in plaats van dat de auto dat zelf bedacht. De lampen mocht ik zelf aan- en uitzetten en na 100 kilometer met een zelfde snelheid gereden te hebben begon ik de cruise control te missen. De afgelopen jaren zijn auto’s voorzien van steeds meer handige snufjes die we, zonder het te beseffen, niet of onvoldoende gebruiken. Waar ik naartoe wil (figuurlijk gezien); nieuwe systeemversies worden vaak wel geïnstalleerd maar lang niet altijd optimaal gebruikt. En dat is zonde.

Onbekend knopje

Ik trek de parallel met auto’s nog even door. Ieder jaar komen er nieuwe automodellen op de markt waarvan vaak alleen de echte experts en enthousiastelingen de verschillen zien ten opzichte van het vorige model. Vele berijders van een nieuw model gaan er hetzelfde mee om als met het vorige model. Wees eerlijk: heeft u ook niet een knopje of een optie in uw auto die u nooit gebruikt omdat u nooit de moeite heeft genomen om de functie te achterhalen? Op zich is dit geen probleem natuurlijk. Maar het is wel zonde en je kunt jezelf er ook mee tekort doen. Dan heb ik het nog niet gehad over het feit dat je na enige tijd gaat verlangen naar een auto zoals uw buurman die heeft. Ik bedoel een auto die voorzien is van allerlei mooie opties. En dat terwijl u die, zonder het te weten, al gewoon in uw eigen auto heeft.

Activeren of inrichten

Rijdend in mijn vakantiecampertje dacht ik - heel even - aan wat ik bij klanten vrijwel dagelijks tegenkom. Opvallend vaak worden systemen geüpgrade naar de nieuwste versie, maar blijven de nieuwe opties om het werk efficiënter en het leven leuker te maken onbenut. Meestal is tijdgebrek of het continu wisselen van prioriteiten de oorzaak. Daar komt bij dat je nieuwe mogelijkheden natuurlijk niet mist als je ze niet kent. Het komt zelfs voor dat gedacht wordt dat een nieuw/ander systeem nodig is, bijvoorbeeld nadat een zakenrelatie trots heeft verteld over bepaalde geweldige opties, terwijl het bestaande systeem die geweldige opties al lang heeft en die alleen maar te hoeven worden geactiveerd of ingericht.


Herkent u zich enigszins in dit plaatje? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij weten welke knoppen en opties uw systemen heeft en helpen u graag om te onderzoeken welke optimalisaties mogelijk zijn met uw huidige systemen. Blijf uw systeem niet gebruiken als boodschappenwagentje wanneer het intussen al een hoogwaardige middenklasser is.

 

Topics: Coda Financials, Unit4 Financials