10 Redenen om over te stappen van Excel,#3 Anyplace, Anywhere, Anytime

Posted by Jean Paul on 5-6-14 11:18
Find me on:
adaptive insights

Geschreven door: Jean Paul Remmelzwaan        

In deze blog: Anyplace, Anywhere, Anytime!

In de vorige blog, sprak ik over het feit dat Adaptive Insights enorm op Excel lijkt met uitzondering van de database. Die zorgt er namelijk voor dat iedereen over dezelfde data beschikt. Nooit meer problemen met diverse excel versies en diverse 'waarheden'.

Antytime, Anyplace, Anywhere, oftewel op elke device overal ter wereld, toegang hebben tot uw applicatie en data. Voor mij als consultant is deze ontwikkeling een verademing. Op mijn laptop staat geen software meer geïnstalleerd waar ik afhankelijk van ben. Enkel een internet browser en toegang tot het netwerk bij de klant, prospect, flexplek of zelfs de plaatselijke Starbucks.  Los van het gebruiksgemak levert dit ook een aantal concrete voordelen op, daarover hieronder meer.

Implementatie

De implementatie van Adaptive Insights hoeft niet op locatie volbracht te worden. Dit scheelt niet alleen in reis-en verblijfkosten, maar dit geeft de klant en consultant ook een bepaalde mate van flexibiliteit.  Als de klant een vraag en of opmerking heeft kan dit meteen opgepakt worden door de consultant. De klant logt vervolgens in en ziet meteen het resultaat! De Cloud-techniek van Adaptive Insights leent zich hierdoor perfect voor een ‘Agile’ implementatie. Waarbij de interactie tussen klant en leverancier essentieel is. 

Support

Als het model geïmplementeerd is, gaat het project meestal over in een supportfase. Waarin wij, als Solmate, meestal een derdelijns-support rol hebben. De leverancier is eerstelijns en de superuser tweedelijns. Als Adaptive Insights klant heeft u toegang tot: 

  • online training video’s en gebruikersdocumentatie
  • het gebruikersforum waar u vragen kunt stellen aan gebruikers en experts
  • artikelen en best practices
  • inzicht in uw eigen gelogde ‘tickets’

En als de klant er met bovenstaande ‘tools’ niet uit komt, kunnen we altijd vanaf elke locatie meekijken. 

Collaboration

Collaboration is met meerdere personen samenwerken om een taak te volbrengen en gemeenschappelijke doelen te behalen. Een goed voorbeeld is als meerdere mensen samenwerken aan een begroting, forecast of maandafsluiting. Een proces waarin taken aan mensen zijn toegekend en moeten worden volbracht om het gemeenschappelijke doel te behalen. In de plaats van vergaderingen in te plannen (wat veel tijd in beslag neemt), kan de klant in Adaptive Insights precies zien wat hij of zij moet doen. En misschien nog wel belangrijker: de manager heeft een totaaloverzicht waarin staat hoever iedereen is in het proces. Wederom vanaf elk device, vanaf elke plaats of dat nou in de ochtend in de avond, of in het weekend is.

Realtime

Een manager moet kunnen beschikken over betrouwbare en bruikbare stuur-en verantwoordingsinformatie. In de plaats van elke maand rapportages te ontvangen waar de medewerkers lang mee bezig zijn, heeft de manager in Adaptive Insights realtime inzicht. Als de manager een login heeft tot het model, kan hij of zij direct zien hoe het bedrijf ervoor staat. Op elk moment van de dag en bij voorkeur vanaf zijn telefoon of ipad.

Bovenstaande voorbeelden zijn puur mogelijk door Cloud-techniek. Doordat uw data altijd te benaderen is, vanaf elke plek. Combineer dat met een online community, workflow en een gebruikersforum en u heeft weer een reden om over te stappen van Excel naar een (cloud) applicatie!

Lees volgende week reden #4 van de 10 redenen om over te stappen van Excel: Van data verzamelaar naar data-analist! 

Wil je meer weten over dit onderwerp. Dan spreekt de whitepaper "Nine Circle of Excel Hell" je waarschijnlijk ook aan.

Download deze whitepaper

fotocredit

Topics: Adaptive Insights