Is de snelheid van finance een bedreiging voor de corporate agility?

Posted by Jean Paul on 29-5-17 13:41
Find me on:

CFO Indicator Q1 2017.jpeg

CFO’s hebben als piloot de taak de organisatie te navigeren naar nieuwe hoogtes door succesvol te anticiperen en te navigeren dwars door turbulente economische tijden. In de tijd van steeds snellere acceleratie in de markt hebben CFO’s echter de behoefte aan meer snelheid…

In Adaptive Insights’ CFO Indicator Q1 2017 report, waarin de meningen van meer dan 270 CFO’s in samengevat zijn, wordt aangetoond dat CFO’s cruciale data niet snel genoeg beschikbaar is. Er schijnt een grote gap te zijn in de huidige snelheid en de gewenste snelheid als het gaat om reporting en ad hoc analyses. Deze vertraging eist zijn tol op besluitvorming. Meer dan driekwart van de CFO’s gaf aan dat grote beslissingen uit werden gesteld omdat stakeholders niet belangrijke data niet op tijd beschikbaar was.

Hoe verwachten zij dit proces te versnellen en zo hun agility te verbeteren? De wereld van Finance verandert zijn focus van historisch rapporteren naar rolling forecasts. Een groot percentage van CFO’s is om die reden van plan om te investeren in dashboard & analytics oplossingen (45%) en in budgeting & forecasting technologieën (40%).

Het rapport verkent hoe Finance leiders de uitdaging aangaan om een snellere en meer agile Finance organisatie op te zetten, kansen grijpen en concurrenten achter zich laten. Hun succes hangt echter niet alleen af aan hoe snel hun tools zijn, maar aan de snelheid van hun adoptie. Hoe snel willen CFO’s zelf veranderen?

Al met al is het een heel interessant rapport wat zeker aan te raden is om te lezen. U kunt het rapport downloaden door te klikken op de onderstaande knop.

Download uw gratis exemplaar

Topics: Adaptive Insights