Nieuwe functionaliteit van SAP BusinessObjects

Posted by Piet van Oosterom on 27-3-17 16:37
Find me on:

In de afgelopen jaren geleden hebben we veel klanten van BusinessObjects full client rapporten naar de ‘web-based’ Webintelligence rapporten gemigreerd. Velen draaien nog steeds met deze versie. SAP BusinessObjects is echter niet stil blijven staan; nieuwe functionaliteit is toegevoegd en veel bugs zijn opgelost. Een overzicht van de meest in het oog springende nieuwe functionaliteit.

Eindgebruiker

 • Input controls, interactieve filters in het document. Deze kunnen nu document breed worden gezet. Een nieuwe selectie past alle tabbladen aan.
 • Cascading input control.  Input controls kun je groeperen. De controls binnen een groep zijn dan aan elkaar gekoppeld, zodat de keuze in een control automatisch doorwerkt in de andere control.
 • Gebruikers kunnen commentaar invoegen in een rapport.

Development

 • Sap BusinessObjects kent nu referentie objecten. In het rapport kan een referentie worden gemaakt naar een cel in het rapport. Deze referentie kan dan ergens anders worden gebruikt.
 • Shared elements. Een object uit een rapport kan worden opgeslagen als een unit. Deze unit kan hergebruikt worden in een ander rapport of een ander tabblad. Denk bijvoorbeeld aan een adresblok in een brief, vaste rapportkop, enz.
 • Grouping gebaseerd op de inhoud van een object. Je kan in het rapport variabelen maken die inhoud van een object groeperen. Je hebt bijvoorbeeld projecten in je rapport en je wilt deze groeperen naar de projectleider. Je kunt dit nu op eenvoudige wijze in het rapport doen. Je kunt de group variables weer verder groeperen zodat je een soort van hiërarchie krijgt.
 • In de informatie design tools kunnen nu formules worden gebruik om een default waarde te zetten voor de prompt. Denk aan vandaag, huidige periode enz. Deze zijn dan nog wel te wijzigen. Hiervoor is wel een conversie van de universes nodig.

Management

 • SAP BusinessObjects kent nu een prullenbak. Heel handig als je per ongeluk wat hebt verwijderd.
 • De queries in de rapporten worden nu parallel uitgevoerd. Het ophalen van de gegevens duurt nu niet meer langer dan de langste query. Uiteraard is het aantal parallelle queries gemaximaliseerd.
 • De CMS kent nu een administratie cockpit.
 • De CMS kan nu ontsloten worden met een universe de zogenaamde BI on BI.

Nieuwe functionaliteiten van SAP BusinessObjects

Inmiddels, zijn er voor versie 4.0 en 4.1 al servicepacks waarop de ondersteuning is beëindigd. SAP heeft nu december 2017 als einddatum staan voor versie 4.0 aflopen. Voor versie 4.1 zijn de servicepack tot en met SP06 niet meer in onderhoud. De support packs SP07 en SP08 zullen dit jaar dat lot volgen.

Bent u benieuwd naar hoe u het meeste uit uw SAP BusinessObjects omgeving kunt halen? Neem dan gerust contact op met een van onze ervaring SAP BO consultants via onderstaande knop!
Neem contact op

Topics: SAP BusinessObjects