Klaar voor een betere manier om Budgeting & Planning aan te pakken?

Posted by Jean Paul on 10-4-17 12:05
Find me on:

Betere manier om Budgeting & Planning aan te pakken met Rolling Planning & Forecasts

We weten allemaal op welke manier huidige budgetten en forecasts gecreëerd worden. Managers zetten hoog in met de hoop om op een budget uit te komen welke zich in eerste instantie in gedachten hadden. Junior Managers beloven resultaten die nooit eerder behaald zijn om zo draagvlak te creëren bij het management, zodat er geïnvesteerd wordt in hun ideeën. Ervaren Senior Managers waarschuwen voor significante consequenties voor de organisatie wanneer hun budget gekort wordt.

Deze wijzen van onderhandelen zijn niets nieuws, dit gebeurt al decennia. Het is echter geen strategisch management. Daarom zijn er organisaties die een betere manier geleerd hebben om tot budgetten en forecasts te komen. Een manier die het bovengenoemde politieke spel buitenspel zet. Namelijk Rolling Forecasts met een strategische management tool.

Download de whitepaper "Why Forecast Fail. What To Do Instead"

Veel top Finance Managers en teams kiezen vandaag de dag voor rolling planning & forecasting om een continue waarheidsgetrouw beeld te hebben van de financiële staat van het bedrijf. Op deze manier kunnen zij financiële middelen inzetten daar waar nodig is, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe kansen of veranderingen in de markt zijn welke zij begin van het jaar niet voorzien hadden.

Met een heldere en altijd up-to-date blik op performance het hele jaar door hoeven budget managers niet meer alles op alles te zetten tijdens de jaarlijkse budget onderhandelingen. Dit neemt uiteraard veel druk weg bij de managers door deze jaarlijkse onderhandelingen niet meer als enige kans te hebben om een budget veilig te stellen om zo hun doelen te kunnen behalen. Daarnaast wordt tijd bespaard die eerder verspild werd aan het komen tot overeenkomsten van budgetten die waarschijnlijk toch al passé waren na de tergend lange onderhandelingsperiode.

Rolling planning & forecasting verbetert ook besluitvorming. Een goede tool zorgt er voor dat er altijd een geüpdatete en holistische blik is op de corporate performance. Dit heeft als gevolg dat stakeholders en besluitvormers altijd de juiste data voor zich hebben om op een agile manier te kapitaliseren op nieuwe kansen die zich voor doen.

Door rolling forecasts te implementeren in uw organisatie verwijdert u het poker spelletje wat jaarlijks plaatsvindt in de traditionele planning & budgeting cyclus. Als resultaat legt elke manager en elke afdeling zijn kaarten op tafel zodat er een gezamenlijke focus ontstaat op omzet genererende taken die de organisatie doen groeien.

Topics: Adaptive Insights

JP Deze.png

Jean Paul Remmelzwaan - FP&A Specialist
Binnen Solmate hebben wij meer dan 30 implementaties gerealiseerd op het gebied van Planning & Budgeting bij o.a. Transavia, Randstad, IMC en Irdeto.

Laat uw huidige planning & budgeting systeem te wensen over? Zo ja, laten wij best practices met elkaar delen in een kort telefonisch gesprek. U kunt zelf een dag en tijd kiezen die u het beste schikt!

Plan uw call