5 manieren om real-SaaS aanbieders te herkennen!

Traditionele software aanbieders hebben SaaS (voluit: Software-as -a-Service) lang kunnen tegenhouden. Maar inmiddels moeten ook zij erkennen dat SaaS geen hype is maar een volgende stap in de software evolutie.

Lees meer

NetSuite's SuiteConnect 2016 Recap

Lees meer

Topics: NetSuite

Coupa Insp!re London 2016 Recap

Coupa Insp!re 16 in London, was een heel succesvol event!

Als certified Coupa partner en sponsor mocht Solmate uiteraard niet ontbreken bij dit evenement. Samen met mijn collega’s Cor en Adrianos had ik het voorrecht om bij dit grootse event aanwezig te zijn. We zijn weer terug in Nederland en delen graag de hoogtepunten.

Honderden klanten, toekomstige klanten, Coupa medewerkers en partners waren in London samengekomen om zich door Coupa en elkaar te laten inspireren. Coupa verovert ook in Europa snel terrein als het gaat om volledige inkoopproces oplossingen.

Uiteraard werd de dag geopend door het boegbeeld van Coupa, Rob Bernshteyn. De bevlogen CEO die nog maar amper is bekomen van de succesvolle beursgang op de Nasdaq eerder deze maand. Rob stond stil bij de beursgang, de fantastische groei die Coupa heeft doorgemaakt en de nieuwe ontwikkelingen. Verder werden de kernwaarde van Coupa uiteengezet.

Ook refereerde Rob aan zijn boek “Value-as- a-service” en hij gaf aan dat er een nieuw disruptief model aan het ontstaan is. Organisaties moeten transformeren om te overleven. De klant zal van een leverancier meetbare meerwaarde verwachten. De klant wil een toegevoegde waarde ontvangen en niet uitsluitend een product. Het klant succes is belangrijk.

Samen met zijn team heeft hij grootse plannen om het Coupa ecosysteem nog meer uit te bouwen en wereldwijd succesvoller te maken.

Een presentatie over alle nieuwe ontwikkelingen werd verzorgd door Raja Hammoud. De VP, met Product Marketing & Management in haar portefeuille, lichte een tipje van de sluier op.

De hoogtepunten van de recent verschenen versie 16 passeerde de revue. Bijvoorbeeld zinvolle uitbreidingen op rapportage en analyse vlak om nog meer grip te krijgen op de inkopen.

Een mooie aanvulling is het volledige contractbeheer onderbrengen in Coupa. Ook de contract aanpassingen, volledige versiebeheer en elektronische handtekeningen worden onderhouden en vastgelegd in Coupa.

Een andere ontwikkeling is InvoiceSmash. Waarbij de introductie via een grappig filmpje werd getoond. Door het extraheren van tekst, mocht de inkoopfactuur in PDF tekstformaat worden ontvangen. Uiteraard werd benadrukt dat uiteindelijk in de toekomst uitsluitend echte elektronische facturen zullen bestaan.

Ook op het gebied van uitgebreide urenvastlegging en verantwoording, zijn er ontwikkelingen in uitvoering.

Op langere termijn verwacht Raja een nog intuïtiever inkoopproces, waarbij de menselijke handelingen tot het minimum beperkt blijft.

Een interessante spreker was Duncan Jones van het gerenommeerde onderzoeksbureau Forrester. Met de oneliner “Calling it Cloud doesn’t make it SaaS”, gaf hij vervolgens een uiteenzetting over het onderscheidt tussen nep-SaaS aanbieders en de echte SaaS leveranciers, zoals bijvoorbeeld Coupa. Het verhaal van Duncan sprak me enorm aan. Ik heb over dit onderwerp een blog geschreven.

Er werden een groot aantal break-out sessies georganiseerd over diverse onderwerpen rondom het inkoopproces en Coupa.

Onze stand werd ook druk bezocht en het uitdelen van de typische Hollandse stroopwafels werden ook zeer gewaardeerd.

Kortom een succesvol evenement waarvan we energie krijgen.

Mocht u ook geïnspireerd zijn, laat het ons weten!

Lees meer

Topics: Coupa

Tail Spend Management: Let ook op de kleintjes!

Als we thuis ons huishoudboekje bekijken kunnen we verrast zijn door de hoogte van de uitgaven. Het kan maar zo gebeuren dat, aan het eind van elke maand, onze bestedingen hoger zijn dan verwacht. De zogenaamde vaste lasten zijn voorspelbaar en structureel. Juist de vele kleine uitgaven veroorzaken vaak de tegenvaller; denk aan een verjaardagkaartje, parkeerbon, uitje of een luxe etentje. Herkent u dat ook?

Lees meer

Topics: Coupa

Hoe kan software selectie beter?

De software wereld verandert in rap tempo, maar de manier waarop softwareselectie wordt uitgevoerd is nog steeds conventioneel. Het selecteren van nieuwe bedrijfssoftware is geen eenvoudige zaak. Er zijn veel criteria te bedenken die van belang zijn om de juiste keuze te kunnen maken op het gebied van functionaliteit, techniek, leverancier en service.

Lees meer

COUPA is wederom leider Gartner MQ


 Door John van Dijk QC

Lees meer

Topics: Coupa

Wat zijn de vier Drivers of Change?

Onderzoek door Frost & Sullivan, gesponsord door NetSuite, identificeert een aantal van de grootste aanjagers van verandering over de hele wereld en per regio. Bijvoorbeeld Australiërs beschouwen digitalisering de grootste stimulator, terwijl de meerderheid van de Japanse respondenten van de enquête ontwrichtende concurrenten aanhaalt. Voor de studie getiteld Disrupt, Collapse, Transform,' intreviewde Frost & Sullivan 1.500 senior executives in alle industriesectoren uit alle werelddelen.

Vier Drivers of Change

Het onderzoek highlights de vier Drivers of Change:

  1. Digitalisering
  2. Nieuwe ontwrichtende concurrenten

Lees meer

Topics: NetSuite

Wat is er nodig om de nieuwe Uber te worden?

Hoe vaak heb ik dat al niet gehoord en gelezen: “wij willen de ‘Uber’ van … zijn”. Maar heel zelden heeft het enige relatie met de werkelijkheid. Wat vooral wordt bedoeld, is dat het bedrijf hoopt dat de verkopen van product of dienst explosief zullen stijgen ten koste van de concurrentie. Hierbij wordt vergeten dat een bedrijf als Uber dit doet met een totaal andere kijk op een specifieke dienst dan voorheen gebruikelijk was. Juist door dit afwijkende idee is de marktverstoring mogelijk gemaakt. Niet dat doen wat in de markt altijd al werd gedaan, maar de markt vanuit een totaal ander perspectief aanvliegen.

Lees meer

Topics: NetSuite, ERP (Enterprise Resource Planning)

De ontwikkeling van de rol van de CFO

Tijdens het laatste CFO webinar van vorige week, heeft Adaptive Insights oprichter en voorzitter Robert S. Hull een duidelijke boodschap voor de meer dan 700 aanwezige financieel directeuren, analisten en CFO’s: “De zakelijke wereld is aan het veranderen.”

Lees meer

Topics: Adaptive Insights

Sla een brug tussen inkoop en bestellen met Contract Lifecycle Management

Organisaties werken steeds meer samen en worden bijvoorbeeld werkzaamheden door derden uitgevoerd. Logisch dat de afspraken met partners en leveranciers steeds belangrijker worden. Daarmee ook de kwaliteit van de contractuele afspraken. Organisaties zoeken meer inzicht in en grip op de contracten. Meer grip betekent ook dat een behoorlijk deel van contractmanagement niet alleen door inkoop, maar ook door de business uitgevoerd moet gaan worden.  

Lees meer

Topics: Coupa